search
menu
person

Новини сайту



2:30 PM
«Пам’ять жива»

 

1вересня 2018 року Глухівчани святкували потрійне свято: День Знань, День міста та 75 річницю звільнення м. Глухова від німецько-фашистських загарбників. Учні та педагоги Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою стали активними учасниками різноманітних заходів, що проводилися в цей день. Волонтерські бригади з самого ранку вітали підшефних ветеранів ІІ Світової війни та Збройних Сил зі святами. На території меморіального комплексу «Жертвам фашизму», що в лісовому урочищі Борок, відбувся мітинг – реквієм «Пам’ять жива». На зібранні були присутні: Жмурко М.В.- ветеран Збройних Сил, депутати Глухівської міської ради: Москаленко А.О., Бурлака Ю.О., представники Конотопсько-Глухівської єпархії, батьки вихованців, жителі мікрорайону. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Учні 5-х класів разом із класними керівниками та вихователями провели урок мужності «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим» біля «Поклонного хреста», що на території в\ч 4590. Учні 6-х кл. вшанували пам’ять колишнього фронтовика, завуча школи-інтернату Є.О.Мурашковського покладанням квітів до його могили. Делегація ліцеїстів 7-х кл. побувала на Вознесенському кладовищі, де провела покладання квітів до могили Героя Радянського Союзу та США М.І.Жужоми.

Минає час, а разом із ним стираються із пам’яті скорботні події, прізвища людей, пов’язані зі страшними роками воєнного лихоліття під час окупації фашистами Глухівського краю. Наш святий обов’язок – зберегти у пам’яті все те, що ми забувати не маємо права. Це обов’язок нашої совісті перед мертвими та перед нащадками.

Переглядів: 157 | Додав: andriiklobutskii | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar